Inred barnrummet lagom till skolstart

27 juli, 2017

En dag händer det! Det är dags att börja skolan för första gången. Det blir nya rutiner, kompisar och kanske också nya intressen. Vad kan då passa bättre än att uppdatera barnrummet tillsammans med barnen.

lightning-is-all-good-cars-3-canvas-photowall.blog

På bilden ser du canvastavlan Lightning is All Good från Disneys nya film Bilar 3.

Barnrumsinspiration till förstaklassarna

Vissa barn vet kanske redan vad de tycker om och är inte rädda för att uttrycka sin åsikt. Redan vid tidig ålder har de skaffat sig favoritkaraktärer från filmer de sett eller har ett brinnande intresse för djur eller bilar. Men oavsett vad de vill ha i rummet är vi övertygade om att det är färgstarkt! Köp därför möbler i neutrala färger som vitt och trä och låt barnen välja barntapeter, canvastavlor och inredningsdetaljer som matchar deras personlighet och stil. Till exempel om de gillar filmen Frost är vårt bästa tips canvastavlan Frozen Fever – Elsa and Anna eller om bilar-filmen är favoriten så kommer de helt klart att älska tapeten Cars Cars Cars.

Frost-photowall-blogg

Ovan har vi använt oss av canvastavlorna Team Frozen och Sisters are Magic från den populära Disney-filmen Frost.

Utgå också från att möbler och inredning i barnrummet kan hänga med några år framåt. Finns plats, ställ in en fullstor säng redan vid den här åldern, köp barnlampor med utbytbar lampskärm så går det att ändra till andra färger och välj ett skrivbord med justerbar höjd.

Vaiana-we-know-the-way

Här har vi använt oss av motivet We know the Way från filmen Vaiana.

Gör det själv med tapet

I den här åldern börjar många barn pyssla mer och mer, de skapar i skolan och med kompisar. Vad kan då vara bättre än att skapa pyssel som de själv kan hänga i banrummet – på väggen, hyllorna eller ovanför barnsängen. Med tapet kan du skapa vimplar, luftballonger, draperier eller bara små tapetfigurer. Besök vår blogg för att få mer tapetpyssel-inspiration. Våra bästa tapettips för pyssel är Owls Pattern av Mini Empire, Mountains av Fine Little Day och Happy Forest Pastel av Sne Design.

Eftersom barnens hjältar och favoritkaraktärer ofta tar stor plats i form av väggdekor eller leksaker så är vårt bästa tips att skapa stilren och praktisk förvaring. På så sätt kan du enkelt städa undan alla färgglada prylar som brukar hamna utspridda över golvet. Sätt upp hyllor på barnrummets väggar med plats för lådor och ramar som du fyller med foton och minnen. Eller varför inte rama in en bit av favorittapeten.

Kreativa lösningar till barnrummet

Att barn gillar att röra på sig och klättra är ingen hemlighet. Ofta finns regeln ”spring inte inomhus” och ”klättra inte på möblerna”. Men varför inte hitta på lösningar med barnmöbler som uppmuntrar till rörelse och lek? Det kan vara allt från en klättervägg och en repstege till en inomhusgunga eller en platsbyggd koja. Ta en titt på vår Pinterest-board för mer barnrumsinspiration och kreativa lösningar.

kids-room-houses-photowall

 

Våra bästa tapettips för sexåringar är Frozen – Team Frozen, Cars – Tow Mater och motiv från den populära Disney-filmen Vaiana.

Rekvisitan i interiörerna kommer från SELECTED BY R.O.O.M. och Granit.