Inred med grönt i vår – 5 tips

20 april, 2017

Monsterablad, vår och gröna tapeter. I vår inreder vi med grönt och använder allt från gröna växter och stora blad till vårbuketter och ormbunkar.

Mood-Board

Vi har sagt hej då till vinterjackan och det går faktiskt att njuta av eftermiddagskaffet utomhus. Med andra ord – det är vår. Och vi gillar det. En ny årstid brukar förutom att uppdatera garderoben också innebära en längtan till att förnya hemma – och den här årstiden vill vi gärna göra om hemmet med grönt.

 Här är 5 tips hur du inreder med grönt på bästa sätt:

1. Grönt är skönt och snyggt!

Det finns inte bara en anledning till att älska grönt. Vi kan komma på flera. Förutom det uppenbara – att det bara är så fint, har grönt också en lugnande och välbefinnande effekt. Det passar i de flesta rum, men gör sig allra bäst i rum där du vill koppla av och få harmoni. Kombinera gärna grönt med grått, vitt, babyrosa eller trä, då blir färgen om möjligt ännu lite finare.

2. Glöm inte bort växterna när du inreder

Ni har säkert läst det förr, men det tål att upprepas – att inreda med gröna växter är helt rätt. Låt växterna bli en del av inredningen och välj krukväxter och gröna blad efter din stil. Botanisera bland monstera, fikonträd, elefantöra eller ormbunke. Matcha dem med övrig inredning och låt krukorna gå i samma stil. Till skrivbordet och sovrummet – välj växter som har en luftfuktande effekt.

Spring-Greens_1_Photowall_BLOG

Lottas Träd – Mountain Pine – Off White. Vaser och korg kommer från Designtorget.

3. Att inreda med gröna växter – inte bara i blomkrukan

Växter i all ära, men ibland kanske det inte finns tillräckligt med plats eller att växterna inte trivs i den miljön. Då är vårt bästa tips att inreda med produkter som skapades med naturen som största inspirationskälla för att få en mysig och naturnära känsla. Det finns allt från handdukar som illustrerar gröna blad, duschdraperier med träd och buskar och kuddar prydda med blommor till gardiner som avspeglar både skog och natur.

Lemon-Botany-Banana-photowall-blog

Lemon – Botany Banana 

4. Taper i olika nyanser

Även om du vet att du vill ha grönt på väggen är du kanske osäker på vilken nyans du vill ha. Vårt bästa tips är att prova dig fram, beställ hem tapetprover och sätt upp. (Kontakta oss för att beställa fem stycken tapetprover, helt utan kostnad.) Kom också ihåg att nyansen du väljer sätter känslan i rummet. Skogsgröna och murriga tapeter ger en elegant och lite lyxigare känsla, väljer du däremot gröna tapeter med bruna toner får du en varm och mysig atmosfär. För en pigg och fräsch känsla – är ljusgrönt och ärtgrönt helt rätt.

AcneJR_Bambu_Photowall-blog

Acne JR – Bambu Green

5. Grön inredning, på fler ställen än hemma!

Gröna växter, inredningsdetaljer och tapeter passar lika bra i sommarstugan och i uterummet som hemma. Välj blommor och blad efter vilken känsla du vill skapa och addera textil i form av kuddar och gardiner för en ombonad känsla.

Iwa_Herdensjo_Photowall.blog

Blommiga tapeter

Läs mer om hur du kan förändra känslan i sommarstugan med tapet HÄR.

Känner du dig inspirerad att göra om hemma? Ta del av vårt erbjudande!
Just nu har vi 30% rabatt på alla våra gröna motivAnge rabattkod springgreens i kassan, erbjudandet är giltigt t.o.m. 8 maj 2017.

Erbjudandet kan inte kombineras med andra rabatter eller erbjudanden.