DIY-tips: påskpyssel med tapet för en treåring

2 april, 2017

Inför årets påskhelg har vi pysslat tillsammans med de små, sett påsken genom deras ögon och inspirerats av deras idéer. Resultatet – påskliljor och tapetkycklingar på sugrör som passar vilken treåring som helst.

easter-DIY-photowall-blog

Oavsett vilket påskpyssel du ska göra har tapetmotivet mindre betydelse. Låt de små välja, även om det blir en grön eller lila kyckling, eller som i vårt fall en påsklilja med gröna kaktusar – det gör pysslet mer personligt och lekfullt. Och din treåring kanske kan berätta en historia om varför kycklingen blev blå.

easter-still-life-2017-photowall-blogPå bilden har vi använt oss av motiven Bambu Yellow av Acne JR och Cacti Green av Gustaf Öhrnell.

Gör din egen påsklilja – följ dessa enkla steg

1. Allt du behöver är ditt favoritmotiv, en (barn)sax, en penna, en mall, tejp eller lim, piprensare i valfri färg och kakformar.

2. Det första du måste göra är att använda blommallen, antingen kan du hitta en på nätet och skriva ut eller rita din egen blomma. Sedan ritar du av mallen på baksidan av tapetmotivet.

3. Rita ut så många blommor du vill göra och klipp sedan försiktigt ut blomman eller blommorna om du gör flera på en gång. I det här steget är det bra att ha en vuxen bredvid sig.

4. Lägg blomman med motivets baksida uppåt och limma eller tejpa fast piprensaren.

5. Vänd sedan på blomman och tejpa eller limma fast en kakform mitt på. Fortsätt att göra samma sak tills du har gjort så många blommor du vill ha. Dekorera sedan hemmets befintliga blomkrukor genom att sticka ner dina påskliljor eller fyll en vas med dina blommor och ställ på frukostbordet.

DIY-easter-Blog-photowall

Gör din egen påskkyckling – följ dessa enkla steg

1. Allt du behöver är ditt favoritmotiv, en penna, en (barn)sax, tejp eller lim, sugrör, en kycklingmall, fjädrar och pysselögon.

2. Gör din egen mall genom att rita en kyckling eller ta en från nätet och skriv ut. Rita sedan av mallen på tapemotivets baksida. Rita av så många kycklingar som du vill göra.

3. Klipp ut kycklingarna, här är det bra om en vuxen är med.

4. Tejpa eller limma fast sugröret på motivets baksida.

5. Här kommer det steg som kan vara lite knepigt: göra en näbb genom att klippa ett V en bit in på sugröret.

6 & 7 Vänd sedan kycklingen med motivet upp och limma fast en fjäder och ett par pysselögon.

8. Gör om stegen tills du har så många kycklingar du vill ha. Stoppa sedan ner kycklingarna i dricksglasen på bordet.

DIY-easter-blog-photowall-2

För de större barnen – ta en titt på vår DIY-film där vi visar hur man gör egna påsklyktor av tapet.