Trendstefan presenterar stora Trenddagen 2017

13 januari, 2017

I tisdags gick årets Stora Trenddag av stapeln. Vi på Photowall var där för att inleda det nya året med en dos inspiration och för att lyssna på Trendstefans tankar om vilka fem stora trender som kommer att synas flitigt under 2017 – året då färgen är i fokus.

Här kan du läsa Trendstefans 5 trender för 2017

 

IMG_9556_Edit

Trenden Peter Pan

Den här trenden handlar om att inte vilja bli vuxen. Där vi klär oss i vad vi vill, oavsett om vi ska på galamiddag eller rensa ut förrådet en regnig söndag. Vi introducerar Pokemon Go till våra barn även om det i själva verket är vi som spelar. Trendstefan sammanfattar inredningen som lekfull, androgyn och humoristisk med inslag av tropiska referenser. Här låter vi den gröna krukväxten flytta in samtidigt som vi bygger pärlplattor med barnen i färgerna grönt, ljusblått och rosa.

IMG_1701102_Edit

Trendstefan om Old is the New Black

Här är det gamla i fokus. Varumärken som kommit upp i åren förnyar sig, bjuder in designers som vågar ta ut svängarna. Modemagasin låter äldre modeller ta plats och butiksinredningen hämtar inspiration från gamla apotek. Vi inreder med svart som bas och adderar svarta detaljer. Mörkbrunt trä tar också stor plats i denna trend och en oljemålning på väggen är helt enkelt ett måste. Här säger vi också hej då till skandinavisk design.

IMG_9548_Edit

Kelim Kinship, blickar österut

Det är handgjort, enkelt och för att använda Trendstefans nya ord hyddgjort. Här influeras vi av orientaliska och afrikanska mönster och färger. Det adderas detaljer som ger sken av handens närvaro och vi drar oss inte från att låta inredningen vara enkel och avskalad, men använder tunga möbler och tung textil. Även här flyttar krukväxten in, gärna i form av en bananplanta. Färger som röd, sand, denimblått och murrigt grönt får ta stor plats i denna trend.

IMG_170110_Edit

Superhero and Supernature – det handlar om färg

I den här trenden tittar superhjälten fram. Inte alltid i dess traditionella form, utan här syns också den nya sortens superhjältar som är engagerade förebilder eller varför inte Beyonce? Vi suktar efter färg och Trendstefan menar att vi i den här trenden följer Instagram-konton som inte är rädda för att använda färg: neonfärger, blått, rött och gult. I inredningen ser vi blommor, spektakulära, överdimensionerade blommor och nörden 2.0 är vår idol.

Waste – nu återanvänder vi

Återvinning, återvinning och återbruka det vi har kvar. Vi börjar så smått använda tjänster som Sellpy och fruktkartan.se, samtidigt som vi efterfrågar mer innovativa inredningslösningar som gynnar miljön. Här ska vi leta unga designers som har miljön i fokus och skapar material av kaffesump eller mattor av överskottsmaterial från textilindustrin. Vi inreder med återvunnet material och är inte rädda att låna produkter av varandra. Färgerna är hämtade direkt från naturen.