5 smarta tips när du ska välja tapet

10 januari, 2017

Nytt år, nya möjligheter. Med en snygg tapet kan du förändra känslan i ett helt rum. Här är några smarta tips när det är dags att välja.

 

1. Testa dig fram

Att tapetsera är ett snabbt och enkelt sätt att förändra känslan i ett helt rum och det behöver varken vara särskilt krångligt eller dyrt. Photowalls tapeter levereras till exempel med både monteringsanvisning och lim för att du lättare ska komma igång.

2. Personligt på tapeten

En av de största inredningstrenderna just nu är att ditt hem ska spegla vem du är och din personliga stil. Ett sätt att få fram en verkligt personlig känsla är att sätta upp en fototapet med ditt eget motiv, kanske en härlig bild från sommarens semester eller varför inte din favoritplats.

pw_3Cosmic Abstraction av Cecilia Carlstedt ingår i Photowalls jubileumskollektion.

3. Utgå från känslan

Det kan kännas knepigt att föreställa dig hur tapeten kommer att se ut när den väl kommer upp på väggen men det finns några enkla knep att ta till. Småmönstrade tapeter passar bäst i små rum medan stora mönster tar sig bäst uttryck där det finns gott om plats. Mörka nyanser har en tendens att få rummet att kännas mindre medan ljusare toner öppnar upp. Det sägs också att färgerna påverkar oss på olika sätt. Mjuka gröna toner har en lugnande nyans och passar därför bra i sovrummet till exempel.

4. Hitta den röda tråden

Hemmet är en plats för lugn och återhämtning för många. Även om det är roligt med tapeter och att våga gå loss på färger och mönster är ett tips att försöka tänka som en röd tråd genom hela hemmet så att det inte blir för skarpa kontraster mellan rummen, för att på så sätt skapa harmoni.

5. Tänk utanför väggarna

Har du hittat ett riktigt häftigt mönster som du gillar men är osäker på om du vågar? Sätt upp tapeten i hallen eller på toaletten. Det blir garanterat en snygg effekt på den lilla ytan. Ett annat tips är att välja ut en vägg som fungera som fondvägg. Trappor är också en bra plats att våga experimentera lite där det ofta är högt i tak.

pw_4

Klassiker får nytt liv i Photowalls jubileumskollektion. Här populära World Map. Bilderna är stylade av Joanna Lavén och fotade av Idha Lindhag.

 

Vilken tapet utmärker din stil? Hitta dina favoriter hos Photowall.