Skapa stilen i sommarstugan med tapet

23 maj, 2016

Sommaren är en tid för att koppla av och njuta, men också en tid för äventyr och roliga projekt. Sommarstugan kanske behöver renoveras eller så är det dags för en förändring för att förverkliga drömmen om livet på landet. Det fina med lantstället är möjligheten att ta ut svängarna lite mer och våga tänka annorlunda. Tapeter är ett bra sätt att pröva sig fram för att fånga den rätta känslan. Det går snabbt att förändra och förnya.

1. Lantlig romantik – tidlösa tapeter som fångar en känsla av romantik och enkelhet

sommar1

Att skapa en romantisk och lantlig stämning görs oftast med klassiska tapeter i behagliga nedtonade färger. Till det går det utmärkt att addera med lantliga element som några antika glasvaser med ängsblommor på ett slitet gammalt träbord.

• Återupprepade mönster
• Nedtonade färger
• Loppisfynd

Tapettips för den rätta stilen: Flies, Beetles, In the garden, Birds-pink, bananas neil rain, birdelicious-turquoise, forest- green

 

2. Grafiskt retroinspirerat – grafiska tapeter med retroinspirerade tryck som ger en tidstypisk känsla

sommar2

För den retrointresserade kan det vara roligt att även sätta prägel på väggen genom att välja ett retroinspirerat mönster som minner om 50, 60, 70 – tal. Det är ett roligt sätt att föra in en tidsepok och går lätt att plocka upp med tidstypiska inredningsdetaljer som färgglada burkar med mönster, blommiga gardiner eller klassiska stringhyllor. Det är en färgstark trend där man kan ta ut svängarna och vara lekfull med inredningsdetaljer.

Retroinspirerade mönster
• Färgglada burkar
• Blommiga gardiner
• Klassiska stringhyllan

Tapettips för den rätta stilen: zickzack-mint, jungle-green, night-owl-iii, kitchen-shelves-light-blue, sprinkles-yellow, tivoli-white, floral-art-pattern-2

 

3. Charmigt blommigt – blommiga tapeter gör det ombonat och ger en omedelbar stugkänsla.

sommar3

Blommiga tapeter skapar en ombonad varm känsla och är ett bra sätt att få in naturen i ett rum. De storblommiga motiven passar som fondvägg i ett vardagsrum eller i ett lantligt inspirerat kök, medan de småblommiga kan ge en härlig inramning i ett sovrum.

• Kristallkrona i taket
• klassiska kryddburkar med etiketter på köksbänken
• en tallrikshylla på väggen
• silverljusstakar på ett antikt vitt pelarbord

Populära tapeter: flourish-white, geranium-blue, astrid-peach, botanica-blue, flower, sycamore-grey, sugarplum-tree-off-white

 

4. Barnsligt grafiskt – färgglada tapeter med fantasifullt mönster för kreativa rum

sommar4

För den som letar efter mer udda och roliga tapeter finns en uppsjö av härliga barntapeter som passar utmärkt även i andra rum i stugan. Fantasifulla mönster i härliga färger kan passa den kreativa och påhittiga personligheten som kanske tycker om att pyssla själv och är ute efter att skapa en mer unik miljö.

• Pärldraperi
• Tavelvägg
• Udda ramar

Populära tapeter: agnes-multi, forest-spice, ice-cream-pink, flamingos-coral, woods-multi, owls-pattern, ohoy

Tapeter går även att använda på andra sätt än på väggen. Skapa en tavelvägg av dina tapetrester i vackra ramar, tapetsera om luckor och dörrar i stugan eller skapa dekorativa vimplar eller godisstrutar att hänga upp i ett vackert träd inför sommarfesten. Det är en perfekt sommaraktivitet att pyssla med tillsammans med barnen, både roligt och enkelt.