Mustiga tapeter i höstens trendfärger

5 oktober, 2015

Hösten är i full gång och snart är löven på träden ett minne blott. Med en ny säsong kommer nya trender och färger som letar sig in i alla vrår i hemmet, så även när det kommer till tapeter. Hösten och vinterns inredning och färgskalor är mörkare än vanligt, och det vita som så länge varit basfärgen i våra hem har fått ge vika för mörkare färger och smutsiga pasteller. Naturen spelar en stor roll i säsongens inredning och de dova tonerna är hämtade från naturens färgskala och mixas med naturtrogna strukturer så som trä, betong och marmor.

 

Skogsfärger – Gröna blad och trollbindande nyanser

kollage_grön

Den här färgtrenden rymmer alla de neutrala färgerna som vitt, svart och brunt till gröna toner i varma, mustiga färger. Vill man ha in lite färgklickar är det väldigt snyggt att addera inredning med toner från jord-skalan. Utgår du från den här trenden är växter i hemmet ett måste. Ju fler desto bättre. Kaktusar är en växt som vi ser mer och mer av, men även palmer och monstera hänger sig kvar. Gröna färger skapar en harmonisk och lugn miljö och gör det lätt att trivas.

Tapettips:

Monstera no 6

Brown wooden wall

Mosaic forest – green

Colorform monogreen

 

Jordfärger – orange, korall och smutsig pastellrosa

orange_2

Den jordnära färgskalan ger ett väldigt varmt och ombonat intryck i ditt hem. Mustiga orange färger trivs bra med smutsig pastellrosa och blandas mer än gärna upp med inredningsdetaljer i mässing och terrakotta. Den här trenden ger en härlig 70-talsvibe på ett nytt och modernt sätt.

Tapettips:

Fruta do dragão – beach

Monstera no 4

Old wall with wooden window

Birds leaves

 

Blått som himmel och hav 

Chez Edwina a  Paris

De blå färgerna är större än någonsin och sträcker sig längs hela färgskalan – från ljus matt pastellblå till petrol till djupt mörkblå. Även här får nyanserna gärna vara lite smutsiga och de blandas väldigt snyggt med toner i grått och strukturer som marmor och betong. Kalla blå toner ger en känsla av rymd så är du ute efter att skapa ett rum med luftig, sval känsla är det denna färgtrend du ska anamma.

Tapettips:

Columns – petrol 

Fruta do dragão – ultramarine 

Concrete wall 

Retroline blue