Photowall och Acne Jr i exklusivt tapetsamarbete

1 september, 2015

AcneJR-Chester-Photowall-web
Photowall presenterar stolt Trompe l’œil- en tapetkollektion designad av svenska Acne Jr. Kollektionen leker med välkända mönster i ny grafisk tappning – alla med Acne Jr:s välkända formspråk.

Knubbiga moln, stramt grafiska tegelväggar och charmiga nallen Chester. När Photowall och Acne JR skapar tapeter tillsammans uppstår nyskapande och ljuv grafisk musik.

Designduon bakom Acne JrMats Johansson och Sofia Ekvall – har formgett kollektionen utifrån ett lek- och barnperspektiv med funktion som ledord. Något som alltid är utgångspunkten för Acne Jr:s produkter – vare sig det gäller leksaker eller tapeter.

– Vi började med att titta på olika byggmaterial och på rummet som fysisk plats. Grundtanken var att se om vi kunde använda tapetvåderna som byggklossar och att man utifrån dem skulle kunna bygga upp en hel, unik miljö utefter sin egen fantasi. Vi tittade också mycket på klassisk ‘Tromp l’oeil’ – motivet Tegel är ett exempel på detta. Det är det mest mest ikoniska motivet i kollektionen – och den mest uppenbara leken med den fysiska väggen, säger Sofia Ekvall.

Trompe l’œil finns exklusivt hos Photowall och består av fem olika motiv Bambu, Tegel, Kubik, Cumulus och Chester - alla i olika färgställningar. Motiven säljs för 393 kronor per kvadratmeter.  Interiörbilderna är stylade av Susanna Vento och fotograferade av Unto Rautio.

AcneJR-Bambu-Photowall-web AcneJR-Kubik-Photowall-web AcneJR-Tegel-Photowall-web AcneJR-Cumulus-Photowall-web