Inspiration – Hur du inreder en liten lägenhet

19 augusti, 2015

Att inreda ett litet utrymme kan alltid vara lite knepigt. Men med några visuella förändringar kan du  få din lilla lägenhet att både upplevas större och trendig på samma gång. Låt oss ta en titt på några enkla knep som gör underverk för små utrymmen.

Ljust och vackert

Det är känt sedan tidigare att ljusa nyanser skapar känslan av mer rymd – neutrala färger så som vitt, grått och ljusa pasteller reflekterar mest ljus och ger rummet en luftigare känsla. Mörka nyanser ska man vara försiktigare med på små utrymmen – men ger samtidigt mycket mysfaktor, så att kombinera det ljusa med accentfärger är en strålande idé. Den här säsongen ser vi mycket av djupa blå toner och inslag av mässing – inför dessa som accenter så är du hemma. Vår tapet Flies från kollektionen Peppercookies är perfekt att matcha med dessa accenter, för en fräsch och modern look.

flies-mia-marie-overgaard-photowall-blog
Höj taket

Genom att använda dig av Trompe l’œil-tekniken kan du lura ögat att tro att rummet känns större. Prova på att tapetsera taket – det kan ge känslan av att du har högre i tak. Dramatiska mönster med litet tryck kan skapa en illusion av att utrummet är större än vad det egentligen är och samtidigt är det ett underbart sätt att få in färg i ditt hem. Vår tapet Triangle Brush är perfekt för att framhäva djupet i ditt rum.

ByMay_Trianglebrush_grey_Photowall

Spegel spegel på väggen där…

Ett ytterligare sätt att få mer i djup i ditt rum är att använda speglar. Använd dem istället för konst och skapa en spegelvägg med olika former av ramar och färger. Allra bäst är det att placera spegelväggen på den plats i hemmet som projicerar mest ljus. Spegelväggar är en stor inredningstrend som är här för att stanna – så sätt igång och skapa din missmatchade spegelvägg på en gång.

Multifunktionella möbler

Att använda dig av möbler som även är bra för förvaring hjälper dig att frigöra övriga utrymmen i rummet. TV-bänkar som du kan förvara böcker i, sidobord som även är drinkskåp och soffbord med förvaring är ypperliga exempel. Tapet kan ju dessutom användas för mycket annat än att bara dekorera väggar. Du kan förvandla dina vanliga möbler till mer personliga med hjälp av att klä dina möbler med tapet. Vår tapet Tiny tree Triangle blir ett väldigt fint komplement till exempelvis teakmöbler, eller varför inte klä insidan av dina skåpdörrar?

triangel rak
Naturligt ljus
Att släppa in mycket ljus i rummet är en väldigt viktig aspekt när det kommer till att få små utrymmen att verka större. Skippa tunga, tjocka gardiner och låt ljuset flöda in istället. Känns det tomt runt fönsterna kan en slingrande växt vara väldigt fin. Undvik även stora taklampor som bara riktar ljuset åt ett håll. Använd dig hellre av golvlampor, ljusslingor och vägglampor för att fördela ljuset fint i rummet.

Hur har du gjort för att få din lilla lägenhet att kännas större?