Designtrender för sommaren 2015

31 juli, 2015

Allt från grafiska mönster till suddiga linjer, mustiga grå toner till ljuvliga pasteller – sommarens inredningtrender är varierande och motsägelsefulla. De återspeglar snarare personlighet än catwalktrender , och har därför inte varit så lätta att förutspå.

I följande inlägg har vi reflekterat lite  kring de trender som ändå syns, och här kommer några tips på hur du på enkla vis kan få in dem i ditt hem.

Kraftfulla mönster

Den här säsongen har vi sett stora inslag av geometriska och djärva mönster. Mid century modern är en nyckelstil – en era av abstrakta mönster och starka färger. Går utmärkt ihop med exempelvis teakmöbler från 50-talet.

Vår tapet Marble 2.0 mixas supersnyggt med i övrigt vita väggar och vita golv för att skapa en modern, lekfull känsla.

Lilesadi_Interior_Marble_2

Strukturer och naturnära material

Avskalat och rustikt – i sommar vill vi gärna återskapa känslan av bombastiska industrilokaler. Rostiga toner och metaller med patina syns överallt, samt en nyvunnen kärlek för återvunnet trä.

Att göra en fondvägg är ett perfekt sätt att återskapa trenden utan att behöva ändra allt för mycket i hemmet.

Old_Wooden_Wall_Photowall
Old wooden wall.

Underbara vattenfärger

Lägg till en sofistikerad touch av färg för att komma bort från den vanliga monokroma färgskalan. Från ombre-trenden har vi gått vidare till vattenfärger.

Försök även att mixa trender i ditt hem. Grafiska mönster passar ypperligt med tyger i olika texturer – kuddar med vattenfärgsmönster kan vara ett enkelt sätt att få in denna trend i ditt hem. Tapeter är ett annat väldigt effektivt sätt – vår tapet Colour puddle gör utan tvekan ditt sovrum till en färgsprakande, trendsäker favoritplats.

Watercolours---Colour-Puddle

Vilken trend passar dig bäst?