Ananas på tapeten

11 juni, 2015

iwa-ananas-tapet-photowall
Senaste året har ananasen som fenomen fullkomligt tagit över färg – och formvärlden. Ljusstakar, posters, kuddfodral – you name it! Självklart har även vi på Photowall anammat trenden, och för den lite mer modiga är det möjligt att tapetsera en hel vägg med sin favoritfrukt.

iwa-ananas-tapet-photowall
Egentligen är det inte så märkligt att ananasen slagit stort. En saftig, exotisk frukt som får oss att drömma om resor och sommar, och som dessutom har en form som får vårt kära äpple att blekna i jämförelse.

rina_pineapple_wallpaper_photowall
Ananasen har varit åtråvärd även tidigare i historien. På 1600-talet var frukten sällsynt och dyr och blev därför en symbol för rikedom och gästfrihet. På middagar dekorerade man borden med ananas för att visa sin status. Dåtidens arkitekter var självklart inte sena med att anamma detta och använde formen för lampor, textilier och även byggnader. Visste ni att ananasen har en egen dag i Frankrike? Den 11 september närmare bestämt.

pineapple_collage
Idag ser vi ananasen i var och varannat hem, på var och varannan person. Källor till kollaget ovan hittar ni på vårt Pinterest-konto Passion for pineapple ( ni följer väl oss på Pinterest?)

Pineapple_Rina Donnersmarck_Photowall_blogg
Det här motivet – Pineapple, är designat av den tyska illustratören Rina Donnersmarck. Passar alldeles utmärkt i vilket barnrum som helst, eller kanske på en fondvägg i köket.

iwa_pineapple_blogg

Iwa_abacaxi_dust_photowall
För någon som gillar lite mer abstrakta mönster kanske den svenska illustratören Iwa Herdensjös motiv Abacaxi kan vara något som faller i smaken. Väldigt fin som fondtapet.

NUAgency_wildatheart_photowall

 

Ananasen gömmer sig även i Beata Bouchts motiv ”Wild at heart”.

Tidigare var det ugglan som var favoriten, idag är det ananasen. Vad tror ni blir nästa stora inredningsdetalj?