Trendrapport från Milanomässan

8 maj, 2015

För att få inspiration och spana efter de senaste inredningstrenderna besökte vi Salone del Mobile i Milano – en av världens största och mest kända möbel- och designmässor. Här kommer några av de trender vi snappade upp:

Gröna växter

Den gröna trenden fortsätter och vi vill fylla våra rum med allt från slingrande murgröna till stora bambuträd och olika kaktusväxter. Växterna får gärna stå på olika, oväntade platser i rummet och allra helst hänga i form av amplar.

70-tal

seventies-photowall

Vi hämtar inspiration från 70-talet och material vi kommer se allt mer av är sammet, läder, mässing med riktigt glansiga ytor och marmor i gröna och bruna nyanser. Material som skapar en lyxig och elegant känsla.

Ruffa ytor och naturmaterial

natural-material-photowall

En kontrast som kommer till de blanka, glänsande ytorna är ytor med struktur. Patinerade, ådriga, marmorerade och perforerade ytor i exempelvis plåt och rotting. Vi kommer också fortsätta se en hel del naturmaterial framöver: kork, trä, rotting, näver, bambu, rotting och rep – traditionella och råa hantverksmaterial. Vi ser också obehandlat trä och läder, gärna i kombination. Tegel och sten med ett naturligt och lite rått utseende är också på ingång.

Lekfullt och färgglatt med humor 

playful-trend-photowall

Lekfulla, färgglada och humoristiska mönster som flirtar med populärkultur och sport kommer vi se mycket av framöver. Memphismönster, terrazzo-mönster och fläckar, rutor och prickar som är lite huller om buller. Det kommer också mycket glas och plexiglas framöver, både i färg och ofärgat och gärna i en härlig blandning.

Mönstrade golv

floor-trend-photowall

Det är dags att vända blicken mot golvet. Vi kommer se mycket mönstrade trägolv och klinkergolv i olika färger men framförallt mönstrade mattor. Allt från grafiska till fotorealistiska mönster som skapar en spännande effekt.

Rött och smutsiga pasteller

colour-trends-photowall

Största kommande trendfärgen är utan tvekan rött, klarröda nyanser som kombineras fint med svart och vitt. Men även smutsiga pasteller hänger kvar och matchas fint till betonggrått, obehandlat naturträ och blonda träslag.