Tapet nummer tre: Mogu av Mogu Takahashi

10 juli, 2013

mogu-takahashi-curated-by-fine-little-day

I början på det här året (2013) fick jag träffa henne för första gången, den japanska konstnären Mogu Takahashi. Hon skulle ha en utställning i Fine Little Day’s studio hos mig i Göteborg. Jag hade bokat rum åt henne på Konstepedemin och hon fick låna en cykel som hon kryssade runt med i stan.

Mogu är en person med en enorm drivkraft och energi. Spontant och lekfullt kastar hon sig över teckning, måleri, skulptur och alla möjliga andra visuella uttrycksformer. Alltid på gränsen till det naiva och med finurlig humor. Hon använder mycket återbrukat material och är på det hela taget en mycket charmerande och inspirerande person. Precis som sin tapet – Mogu, motiv nummer tre i Curated by Fine Little Day-kollektionen.

mogu-takahashi-curated-by-fine-little-day

Tapeten Mogu med sin härligt, galna mix av föremål och karaktärer passar bra såväl i ett barnrum som i en hall, eller varför inte på ett kontor.

mogu-takahashi-curated-by-fine-little-day

I morgon presenteras nästa tapet, missa inte!

mogu-takahashi-curated-by-fine-little-day

Av Elisabet Dunker
Fine Little Day