Tapet nummer två – Scallops av Klara Bothén

9 juli, 2013

curated-by-fine-little-day-photowall-klara-bothen-scallops

Idag presenterar vi motiv nummer två i Photowalls och Elisabeth Dunkers samarbete Curated by Fine Little Day.

curated-by-fine-little-day-photowall-klara-bothen-scallops

Klara, Klara åh dina vantar som är så fina. De där vantarna blev jag störtförälskad i när Klara från en plastpåse radade upp det ena fina vantparet efter det andra på fotofonden i min studion en vår för en si sådär två år sedan. Vantarna hade hon stickat av sin mamma och mormors växtfärgade garn från 70-talet. Det bloggades flitigt om de där godisvantarna och de fick till och med vara med på tv. Mönstret; vågorna, bågarna är en sån där form som aldrig går ur tiden och som, om man har hand och känsla som Klara, blir fantastiskt även i andra sammanhang. Klaras tapet heter – Scallops. Och lixom vantarna (när de ligger brevid varandra) uppenbarar den sig i grafisk, graderad toning. Så tjusig!

curated-by-fine-little-day-photowall-klara-bothen-scallops

Hos Photowall kan man inhandla sin tapet som självhäftande tapet. Den självhäftande tapeten är lätt elastisk och är därför lättare att mönsterpassa och sätta upp i min mening. Den är dessutom avtagbar. Praktisk, smart. Och kul! Klaras tapet dekorerar numera både här och där.

curated-by-fine-little-day-photowall-klara-bothen-scallops

curated-by-fine-little-day-photowall-klara-bothen-scallops

Klara Bothén har gått programmet Textil-Kläder-Formgivning på HDK vid Steneby, och tog en konstnärlig kanditatexamen i konsthantverk våren 2012. Klara driver bloggen Bergslagsgatan samt huserar på loftet i Fine Little Day studio.

 

Av Elisabet Dunker
Fine Little Day