Curated by Fine Little Day – fem dagar, fem motiv

8 juli, 2013

Hej Photowalls bloggläsare!

Elisabeth Dunker heter jag, arbetar som allt-i-allo vaktmästare, driver en webbshop och tycker om att blogga. Idag har jag glädjen och äran att presentera ett superroligt projekt som jag, tillsammans med Photowall arbetat med sedan hösten 2012 – Curated by Fine Little Day. Äntligen får jag visa vilka mästerverk de fem favoritformgivare som jag återkommande bloggat om genom åren, har knåpat ihop.

Formgivarna i Curated by Fine Little Day är: Mogu Takashi från Japan, Steffie Brocoli från Frankrike, Kindra Murphy från USA och Cecilia Pettersson och Klara Bothén från Sverige. I dagarna fem kommer deras tapeter att presenteras här på Photowalls blogg samt hos mig i Fine Little Day blogg. Först ut är motivet Colorform av Kindra Murphy.

Tapet nummer ett – Colorform av Kindra Murphy

kindra-murphy-photowall-colorform

kindra-murphy-photowall-colorform

Kindra Murphy är formgivare och professor vid Minneapolis College of Art and Design, där hon har undervisat grafisk design sedan 2002. Hon har arbetat som designer för bl.a. Urban Outfitters, Walker Art Center och Maine College of Art. Kindras arbete är yxigt sofistikerat med en stor portion humor. Kindra har smaken, Kindra har stilen!

Colorform

kindra-murphy-photowall-colorform

Colorform är en tapet som lika gärna skulle kunna hänga i ett slott, som i koja. Vid första anblick ser den ut lite som en klassisk medaljongtapet tycker jag. Vid närmare titt ser man att mönstret innehåller diverse udda detaljer som svampar (?), en krabba, båtsegel och en storögd anka som vevar med armarna. Jag är otroligt glad och stolt över att Kindra kunde tänka sig att vara med i Curated by Fine Little Day. Hoppas att ni kommer att tycka om motiven i kollektionen lika mycket som jag gör. Glöm inte att kika in igen i morgon, klockan 11.00 då visar vi nästa motiv!

kindra-murphy-photowall-colorform

Av Elisabet Dunker
Fine Little Day