Möt Photowalls designer Ulrika Gustafsson

3 juni, 2013

Photowall firar in den stundande sommaren med att lansera tapetkollektionen Summer memories. Ulrika Gustafsson står för designen och kollektionen finns exklusivt hos Photowall. Sommarängar, krusbär och blåklint är några av motiven.

plingsulli-photowall

Nyplockade krusbär i emaljkopp med mjölk på trappen, barfota fötter mot solvarmt plankgolv och långa skogspromenader längs blommande ängar. Designern Ulrika Gustafsson har fångat sommarens alla känslor i sin kollektion Summer memories. Vi ställde några snabba frågor för att lära känna Ulrika lite bättre.

Vad har inspirerat dig i din kollektion Summer memories för Photowall?

– Kollektionen är minnen från varma sommardagar. En promenad på en sommaräng med min syster, plocka mogna krusbär i en fin trädgård eller gå på en slingrande liten stig i skogen och hitta fin inspiration.

Vilket är ditt eget favoritmotiv i din kollektion på Photowall?

– ”Sommar” är nog mitt favoritmotiv. För mig är det minnet av en liten promenad en varm sommardag med min syster. När hundkex, smörblommor och humleblomster stod i full blom. Jag ville försöka spara känslan av att befinna mig i en sommaräng.

Kan du berätta mer om ditt konstnärskap?

–  Jag vill skapa mönster som är vackra och jag inspireras av minnen, naturen, resor och små saker i vardagen. Jag kan få en idé av allt möjligt: någon fin växt, en liten kotte eller något vackert gammalt hus. Jag samlar på allt detta och sätter sedan ihop dem till små berättelser.

Vad driver dig?

– En lusta att skapa vackra mönster och illustrationer.  Att få arbeta med färg gör mig lycklig. Det är ett sätt att få berätta olika små historier. Att teckna och skapa mönster är  ett fantastiskt uttryckssätt att för mig.

Vad har du för inredningsstil och hur ser det ut hemma hos dig?

– Jag har ingen genomtänkt inredningsstil. Jag tycker om att gå på loppisar och hitta fina saker och jag gillar att skapa något personligt. Jag har också många växter hemma, bland annat en stor passionsfrukt som slingrar sig i köket. Det bor också många små porslinsdjur hemma hos mig och det flyttar ofta in fina loppisfynd. 

 

Ulrika Gustafsson är utbildad på HDK i Göteborg. Hennes kollektion Summer memories består av 5 motiv, alla i tre olika färgställningar, och finns att beställa som måttanpassad fototapet hos Photowall för 360 kronor kvadratmetern.