Trendspaning: växter på modet

20 maj, 2013

Likt allt annat, nåja allt är kanske att ta i – men det mesta i alla fall, så går det mode i krukväxter. Just nu byter den trendkänslige ut fjolårets olivträd mot fikonträd, eller kanske till och med ekplantor. På bilden längst ner till höger ser ni växten Sophora – spröda grenar med millimetersmå gröna blad. På bilden brevid syns svart klöver och på bilden ovanför syns fina gröna bladen Monstera. Självklart är också pelargonen fortfarande på modet, men i år ska det vara lite annorlunda sorter. De bör allra helst vara unika, slingrande, hängande och småblommiga. Men – viktigast av allt – är såklart att välja just de växter som man själv tycker bäst om.

Beautiful greens

Säkra kort i form av krukor är tveklöst gamla terracottakrukor, flätade korgar, blåmönstrade krukor a la Spode, mässingskrukor och marockanska krukor. Gärna i en salig blandning.

krukor
Bilder från Pinterest.