Inspirerande balkonger

15 april, 2013

I går avslutades trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar på Stockholmsmässan. Årets tema var Växtkraft och jag måste säga att jag själv fick både kraft och inspiration. Nu längtar jag ännu mer efter våren och efter att få börja plantera på min balkong.

kardinalens-tradgard-photowall
Ann Larås, Trädgårdsturisten, och Maria Bremefors, Pomeranshuset, hade gjort ett fantastiskt jobb med sin balkong Kardinalens fest i renässansträdgården. Otroligt välgjort och detaljerat. Som fond använde de en underbar bild från Ravello, söder om Neapel, som vi på Photowall tryckt som fototapet.

in-my-green-zone

Balkongen In my green zone av Hillevi Liljeström på Stocksund Garden Design var också inspirerande med all färg och alla fina detaljer. Bland annat gillade jag lampan i form av en tekanna och de björkmönstrade pallarna.

kolonistens-langtan

Monika Langlets balkong Kolonistens längtan hade många rätt. Carl-Arne Bregers vattenkanna, kryddor i plåtburkar, blombord i rotting och rislamporna i taket.

en-balkong-o-kok

Vinnaren av årets balkongutsällning, Agneta Loberg och Maria Fredrikssons 1 balkong och kök, var helt fantastisk tycker jag. Kolla bara lampan och dukningen. Kreativt, finurligt och snyggt.