Photowalls favoriter – Christian

11 april, 2013

I vår intervjuserie lär du känna människorna på Photowall lite bättre. Idag delar Photowalls grafiker, Christian, med sig av sina bästa inredningstips och berättar om sina favoriter från sortimentet.

christian-photowall


Christian, kan du berätta lite mer om vad du sysslar med på Photowall?

– Jag har jobbat inom den grafiska branschen i 30 år. Först som tekniker-utbildare i diverse fotosättningssystem och typografi, och sedan hade jag en reprofirma/originalbyrå i 10 år. Där använde vi de första macarna med Photoshop och  Quark Express, då kunde det ta ett dygn för datorn att vrida en streckbild. Jag hamnade på Photowall för att jag jobbat med digitaltryck och skulle hjälpa till med att få igång produktionen på tryckpressen och lära ut att trycka. På den vägen är det. Nu har vi två anställda tryckare och jag har hand om specialretuschering åt kunder och designers. Jag gör även en del inredningsbilder till hemsidan och har även gjort  en del tapeter i vårt sortiment.

 

Vad har du för inredningsstil hemma hos dig?

– Vår stil hemma är minimalistisk och ljus. Inget onödigt och inga prydnadssaker.
Jag har hunnit gå igenom många olika inredningsstilar: från färgade köksluckor med tonade kanter till furuperioden och den ”tunga rustika möbler”-perioden. Men jag tycker att den här ljusa och lätta inredningen som vi har nu är mest praktisk. Istället adderar vi färg med hjälp av färgglada panelgardiner och soffkuddar som livar upp.

 

Vilket är ditt favoritmotiv hos Photowall?

– Mitt favoritmotiv är svårt att säga, men jag gillar tapeten Positive av Javier Velasco. Disneys Cars är också otroligt detaljrika och skickligt gjorda, man blir glad av dem.

 

Vilket är ditt bästa inredningstips?

– Mitt inredningstips får väl bli mycket ljus med färgklickar, vi behöver ljus i norden.


Har du någon favoritinredningspryl i ditt hem?

– Det bästa som någonsin hänt när det gäller inredning är att de gamla fula och klumpiga tv-apparaterna har försvunnit (ilandsproblem). Sedan har vi Local Graphics tapet Södermalm i hallen. Jättefint och bra när man ska kolla in närmsta vägen någonstans.