DIY: Påskens dukade bord

25 mars, 2013

Nu närmar sig påsken med stormsteg och äntligen börjar det kännas att våren är på väg. För att piffa påskens dukade bord lite extra har vi använt oss av tapeten ”Hide and seek” från norska Scandinavian Surface som duk. Enkelt, snyggt och tåligt.

På de två översta bilderna har vi använt Sunshine som går i gult och på de två understa bilderna har vi använt Spring Green i härligt vårgrön ton.

påskblommor-photowall
Istället för vanliga krukor är det fint att plantera vårblommor i koppar och skålar. Eller, som här på bilden, i en gammal såssnipa.

påskfrukost-photowall
I år hoppar jag över det traditionella påskriset och lägger istället några björkkvistar direkt på bordet som dekoration.

påskmiddag-photowall
Det är så fint att blanda olika färger och material. Här samsas Swedish Grace- med Gröna Anna-tallrikar, Höganäs-krus och en minigryta från Le Creuset.

diy-påsk-photowall

Den lilla vimpel-girlangen är supersmidig att göra och blir verkligen dekorativ. Vik bara färgat papper dubbelt, klipp ut små trekanter och häfta fast på ett vackert snöre. Försök att undvika ordningen där du blandar var tredje färg. Det blir mycket mer levande om man struntar i den förväntade symmetrin.