Möt Photowalls designer Michael Mullan

28 februari, 2013

Nu finns den amerikanske illustratören Michael Mullans retroinspirerade tapetkollektion exklusivt hos Photowall. Inspirationen hämtar han bland annat från det färgstarka 60-talet, något som syns i hans härliga motiv.


Michael-Mullan-Photowall

Michael Mullan är född och uppvuxen i Chicago men har numera sin bas på landsbygden i Vermont. Han har studerat grafisk design på Millikin University och har en MFA i Illustration från Savannah College of Art & Design. Vi ställde fyra snabba frågor för att lära känna honom lite bättre.

Michael, kan du berätta lite mer om ditt konstnärskap?

­– Jag är svag för 60-talets nostalgi: inredningen, modet, vintage textilier, gammal rock ‘n roll, jazz och folkmusik. Min konst är en återspegling av den tiden, då var det både lättare tider och enklare design. Jag föddes helt enkelt alldeles för sent!

Nämn något som inspirerar dig?

– Jag älskar att resa till nya platser, träffa nya människor, testa ny mat, upptäcka ny konst och musik. Jag älskar egentligen allt som sätter futt på sinnena och håller min kreativitet på igång.

Vad har du för heminredningsstil?

­– Min konst är färgglad, modern och kul. Jag brukar hitta skönhet i det enkla och tycker att en design kan säga mycket även med begränsad färg och med enkla former.

Vilket är ditt favoritmotiv i din kollektion för Photowall?

– ”Hey Chicago” var definitivt allra roligast för mig att skapa eftersom det är min hemstad.

 

Michael Mullans kollektion finns att beställa som måttanpassad fototapet hos Photowall. Kollektionen består av 67 motiv där allt från grafiska New York motiv till sirliga blomstermotiv finns representerade. De flesta motiven finns också som canvastavla. För mer inspiration, kolla in Michael Mullans inspirationsboard på Photowalls Pinterest.

michael-mullan-photowall-pinterest