Trendspaning – inredningstrender våren 2013

13 februari, 2013


Såhär en bit in på det nya året är det väl dags för en trendspaning. Hur ska vi då inreda våren 2013? Jag tänker att vi börjar med att koncentrera oss på vårens färger och material. Här är vad jag tror kommer vara starka kort att satsa på i vår.

 


Pastell

I vår gör pastellerna comeback i en något ”smutsigare” ton. Jag tippar på mycket aprikosa och gula toner. Ett hett tips med många rätt är tapeten Tiny tree triangle från Studio Rita, designad av Maria Bergström. Finns att köpa för 369 kronor kvadratmetern på Photowall. Jag hade matchat med möbler i svart eller vitt och så lite detaljer i trä för att addera värme.

 

Smaragd

Årets färg, enligt Pantone, är smaragdgrön. En härlig och vibrerande färg som fungerar extra fint tillsammans med svala träslag. Jag tror att vi kommer få se en hel del gröna detaljer såsom exempelvis Ittalas serie Kastehelmi som finns i en härligt äppelgrön nyans.

 

Gråskalor

Det har nog inte undgått någon att grått i flera olika nyanser är på tapeten. Allt från djupaste antracitgrå till ljus betong. Anna Elzer Oscarsons vackra Dusty Diamond-serie finns bland annat i en grå nyans som är superfin.

 


Grafiskt

Jag tror att den grafiska trenden kommer hålla i sig även i vår. Playtypes fina bokstavsmuggar från The wave mugs collection är ett fint exempel.

 

Varm metall

I vår är det dags att plocka fram sina gamla kopparkittlar och mässingsljusstakar. Varma skinande metaller är nämligen riktigt hett. Lite kul tycker jag efter en era med mycket silvermetall och krom. Ett fint och trendigt exempel är Tom Dixons doftljus Eclectic  som finns i bland annat både koppar och mässing.

 

Marmor

Äntligen är marmor hett igen. Precis i rättan tid. Det är ju så snyggt tillsammans med varma metaller. Jag tror vi kommer få se mycket marmor i detaljer såsom brickan från Hay men även som exempelvis bänkskivor i våra kök.