Photowall upptäcker konstnären Malins Stenströmers Lost Bird Design

8 oktober, 2012

Av en lyckosam tillfällighet fick Photowall upp ögonen för Lost Bird Designs eklektiska bildvärld och föll pladask. Mötet resulterade i en tapetkollektion med tretton livliga mönster i en rad olika färgskiftningar. 

Malin Stenströmer, konstnärinnan bakom Lost Bird Design, beskriver kollektionen som ett ungt och färgstärkt potpurri av retro och modern design med lekfulla mönster som drar blickarna till sig. Inspirationen hämtar hon från drömmar, resor till Japan och gamla, fina saker om hon samlat på sig. Lost Bird Design blickar alltid tillbaka till en svunnen tid, som konstnären själv upplevt genom konst och design från förr.

kaboom black photowall
Kaboom Black (klicka på länken för att se fler bilder)

Vi bad Malin att välja ut ett par favoriter ur kollektionen;

”Jag skulle helst ha Shangri-la – white på min egen vägg, bakom min fina röda 40-talssoffa eller Kaboom – black på toaletten. Shangri-la är tapeten med flamingos och papegojor och Kaboom är den med en massa boom, bang, pow.”


Shangri-la White (klicka på länken för att se fler bilder)

Som namnet avslöjar består kollektionen av en uppsjö fågelmotiv i olika former men också udda tapeter i Art decó och poppig stil. Missa inte heller de söta och tuffa havs- och rymdmotiven för de små. Lost Bird Design är kvalitet, omsorgsfullhet och unikhet i ett.