Nya vackra mönster från Scandinavian Surface

16 december, 2011

Den norska designgruppen Scandinavian Surface har gjort succé med sin enkla, nordiska design med impulser från hemmamiljön i magiska Bergen. Klicka på bilderna för att komma till Photowalls webshop.

   http://www.photowall.se/photo-wallpaper/designers/scandinavian-surface/romeo-and-juliet-dark-1

Vad har nu Romeo och Julia, Madame de Pompadour och Den siste kejsaren gemensamt? Jo, de är alla inspirationskällor för deras  nya kollektion tapeter för Photowall.

madame de pompadour silver fototapet

– Vi har gjort succé med vårt nordiska uttryck inom tapetbranschen både nationellt och internationellt och är nu glada att kunna lansera den nya tapetkollektionen, säger Ann-Tove Engenes, delägare i norska Scandinavian Surface.

Scandinavian Surface har den här gången vänt blicken mot teater och drama i sin jakt på nya historier till väggen.

– Utmaningen vi gav oss själva var att skildra tre olika historier baserade på samma design. Det teatraliska är ett centralt tema i kollektionen.

– Vi vill förmedla våra tankar kring Shakespeares fantastiska historia om Romeo och Julia, den mytomspunna Madame de Pompadour och dramat kring den siste kejsaren av Kina, berättar Scandinavian Surfaces designers.

last emperor jade fototapet   last emperor bronze fototapeter

Med enkla verktyg som färger och strukturer skildras stämningar från det dekadenta Paris i Frankrike, farlig kärlek i Verona i Italien och hemlig skönhet i Den förbjudna staden i Kina.

Och i bakgrunden sjunger den nordiska naturen …