Illustrerade tapeter i samarbete med NU Agency

1 november, 2010

Nu kan vi äntligen presentera vår efterlängtade och unika tapetkollektion som skapats i samarbete med NU Agency. NU Agency representerar ett stall av både svenska och utländska illustratörer som fått fria händer att skapa varsin tapet i eget formspråk. Vi är så otroligt glada och stolta! Kollektionen är tillgänglig från och med idag, den 1 november.

Illustratörsagenturen NU agency har gett sina 12 illustratörer fria händer att ta fram en tapetkollektion för Photowall. Resultatet är en kollektion med vitt skilda motiv från abstrakta nytolkningar av klassiska tapetmönster till drömlika skogar och collage av ljudvågor från fågelkvitter.

Motiven samt illustratörernas beskrivningar (klicka på bilden för att se fler och större bilder på Photowall.se):

Beatha Boucht - Wild at Heart

BEATA BOUCHT – WILD AT HEART Som liten brukade Beata Boucht vakna innan sina föräldrar. Solen sken igenom mammans blekta Josef Frank gardiner och skapade stora skuggfigurer i rummet, djuren och växterna fick liv. Detta minne återfinns i hennes tapet. (Finns tillgänglig i flera utföranden).

Clara Terna - MagnoliaMagnolia

CLARA TERNE – MAGNOLIA Tapeten Magnolia är en nytolkning av den klassiska blomtapeten. Blommorna i tapeten har tagit en mer abstrakt form i Clara Ternes färgstarka version som för tankarna till blommors struktur och uppbyggnad.

Molly Bartling - Early in Vietnam 1Molly Bartling - Early in Vietnam 1

MOLLY BARTLING – EARLY IN VIETNAM 1 Molly Bartling har låtit sig inspireras av minnet av en betydelsefull resa, och liv under lövverk av palm och mandel. Hon återgett känslan från den resan i sin fondvägg som parafraserar asiatiska sidentryck. (Finns tillgänglig i ett ytterligare utförande).

Team Hawaii - Circus Side Show Circus Side Show

TEAM HAWAII – CIRCUS SIDE SHOW Att få göra en tapet har alltid varit lite av ett drömprojekt för teamet. Circus side show har inspirerats av 1800-talets tivolikultur med skäggiga damer, hoppande kaniner och skumma tepartyn. (Finns tillgänglig i flera utföranden).

Hennie Haworth - The English RoseHennie Haworth - The English Rose

HENNIE HAWORTH – THE ENGLISH ROSE England är välkänt för sina vältapetserade hem. Som infödd britt har Hennie Haworth låtit sig inspireras av detta arv och skapat en abstrakt tolkning som blandar de klassiskt blommiga tapeterna med medaljongtapeterna.

Rina Donnersmarck - Bird ForrestRina Donnersmarck - Bird Forrest

RINA DONNERSMARCK – BIRD FORREST Uppväxten i bergen och skogarna i södra Tyskland har inspirerat Rina Don- nersmarck att göra en sagolik återberättelse av hennes barndoms landskap. Ju längre man tittar desto mer upptäcker man bland träden i skog.

Valero Doval - Checkered GardenCheckered Garden

VALERO DOVAL – CHECKERED GARDEN Spanska Valero Doval har inspirerats av sin passion för antikt kakel. Han har gjort en egen tolkning av kakelväggarna som man ofta ser vid medelhavet, men har experimenterat med nya motiv och mönster som på avstånd påminner om hieroglyfer och klassiskt dekorativa ornament.

Chrissie Abbott - Birdsong Birdsong

CHRISSIE ABBOTT – BIRDSONG Chrissie Abbott ville visualisera ljudvågorna som uppstår när fåglar kommu- nicerar med varandra. Fantasin möter det verkligheten i blandningen mellan det handritat och collage.

Karin Rönmark - My Secret GardenMy Secret Garden

KARIN RÖNMARK – MY SECRET GARDEN Tapeten ”My secret garden” skildrar en dagdröm, den läsande flickan befinner sig lika mycket i sina böckers värld som i den verkliga. De båda världarna flätas samman och bildar tillsammans ett landskap att drömma sig bort i.

Giedre Domzaite - Sweet DreamsGiedre Domzaite - Sweet Dreams

GIEDRE DOMZAITE – SWEET DREAMS Giedre Domzaite inspirerades av sin barndoms sagor och fantasier, i en värld där allt är möjligt har hon återskapat känslan av att vara liten. Fiskar, rävar, kaniner, barn, robotar och monster lever i hennes tapet lyckliga sida vid sida.

Emma Löfström - Mountain BirchEmma Löfström - Mountain Birch

EMMA LÖFSTRÖM – MOUNTAIN BIRCH Emma Löfströms inspiration är hämtad från Lappländska landskap, fotografier från Kirunas tidiga dagar, vyer av orörd natur och vackra trähus. Mycket är hämtat från boken Fjällvråken av Borg Mesch, som fotograferade samer, rallare och mäktiga landskap. (Se också motivet Flower)

Martin Nicolausson - MobileMartin Nicolausson - Mobile

MARTIN NICOLAUSSON – MOBILE Intresset för tyngdkraft och balans har varit inspirationen bakom Martins fondvägg. En mobil med tunna trådar anspelar på universums finstämdhet.