Midsommarblomster

24 juni, 2010

Imorgon firas det midsommar över hela landet kan jag tänka mig. Det finns många seder som många människor följer slaviskt såsom dans kring stången och sillunch. Som tonåring brukade jag själv ägna mig åt den något förlegade traditionen att plocka sju sorters blommor och sedan lägga dem under min kudde för att jag under natten skulle drömma om min framtida make. Detta är något jag lagt av med för länge sedan men visst förknippar vi alla midsommar med blommor och gröna ängar…

Soffa 703,  från Svenskt Tenn i tyget Hawaii, brun av Josef Frank

Porslin Röd Aster från Gustavsbergs Porslinfabrik av Stig Lindberg

 

Kudde Heligan från Laura Ashley

Påslakanset Fauna från Lagerhaus

Påslakanset Satumaa från Marimekko

Kruka Milles Flowerpot från http://butik.millesgarden.se/